زنان کارآفرین در دنیای تکنولوژی: وقتی خاورمیانه از جهان سبقت میگیرد
- توضیحات
- بازدید: 2715
زنان، تنها ۱۰ درصد از کارآفرینان حوزه تکنولوژی در جهان را تشکیل میدهند. این آماری است که شرکت Startup Compass با بررسی شرکتها و استارتاپهای مختلف منتشر کرده است. همین آمار به سادگی میتواند گویای این موضوع باشد که زنان در این حوزه حضور کمتری نسبت مردان دارند و البته اگر بخواهیم کمی جزئیتر به این مسئله نگاه کنیم، به راحتی میتوانیم پیشبینی کنیم که در جایی مثل خاورمیانه، این رقم احتمالا بسیار پایینتر هم میآید. اما واقعیت امر اینطور نیست!
چندی پیش اکونومیست گزارشی را بر اساس این آمار منتشر کرد که در آن به وضوح به حضور فعالتر زنان کارآفرین دنیای تکنولوژی در خاورمیانه به نسبت سایر نقاط جهان اشاره شده بود. این آمار هر چند در نگاه اول عجیب به نظر میرسد اما بر اساس یک بررسی محلی انجام شده (در عمان و برخی شهرهای دیگر) زنان، ۳۵ درصد از مجموع کارآفرینان حوزه تکنولوژی را تشکیل میدهند.
این خبر بسیار خوبی است. زنان در دانشگاهها هم بسیار فعال هستند. در بسیاری از کشورهای خاورمیانه، بیش از نیمی از فارغالتحصیلان دانشگاهها را هم زنان تشکیل میدهند اما در دنیای کار، همه چیز به این خوبی پیش نمیرود. به صورت کلی تنها ۲۱ درصد از موقعیتهای شغلی این منطقه در اختیار زنان است و احتمالا دلیل این موضوع را همه ما میدانیم.
مزیت اینترنت و تکنولوژی باعث شده است که کارآفرینان زن بدون نیاز به مبارزه و صرف زمان برای تصاحب جایگاهها، به سادگی بتوانند از خانههایشان کار کرده و به خانوادهشان نیز رسیدگی کنند.
آمار جهانی تعداد زنان در این حوزه رو به افزایش است و احتمالا میتوان ایران را هم جزو این گروه به حساب آورد؛ هرچند که آمار دقیقی در این رابطه وجود ندارد. این فعالیتها در درازمدت میتواند سبب ایجاد کسب و کارهای کوچک و بزرگ زیادی شود.
اگر به سالها پیش برگردیم، میتوانیم شیوههای سنتی کارآفرینی و خوداشتغالی زنان را به خاطر بیاوریم. حالا با گسترش اینترنت این مسیر به شکل بهتری در حال باز شدن است و با آموزش تکنولوژی و اطلاعرسانی میتوان آن را با سرعت بیشتری به جلو برد.